Byt till IP-Telefoni och ISDN via (S)IP – idag 

Har du en fysisk växel men vill ändå ta del av IP-telefoni? Kanske känner du att det inte är dags att byta växellösning ännu? Vi på ComCenter i Jönköping har tagit fram en lösning där du både sparar pengar och samtidigt tar ett kliv mot smartare kommunikation – med din befintliga växellösning. Vi kallar tjänsten ComCenter ISDN via (S)IP, där dina samtal istället rings via IP-telefoni och internet.

Med vår tjänst ändras ingenting i funktion eller handhavande. Den enda förändringen som görs är rent tekniskt. Syftena till detta är att ge smartare kommunikation i linje med den senaste standarden och att spara på kostnaderna. IP-telefoni är nämligen både billigare och i linje med modern standard.

IP Telefoni – hur funkar det?  

Våra tekniker kopplar in en så kallad gateway till växeln och ersätter dina befintliga ISDN-linjer. Dessa utgör telefonistandard i äldre lösningar. Istället kopplar vår gateway om telefonin till att verka genom IP-telefoni och din internetanslutning. Med andra ord används ISDN via (S)IP. Självklart behåller du dina inarbetade telefonnummer och annat i växeln. Ändringen görs bara ”under huven” och allt fungerar som det gjorde tidigare för användaren.

Denna förändring ger också möjlighet att ansluta din befintliga växel till andra kontor inom verksamheten. Du kan också använda mobila anknytningar eller varför inte slå samman all din kommunikation med hjälp av vår tjänst ComCenter SMART? Då kan du samla all telefoni under samma paraply.

Att använda IP-telefoni och ISDN via (S)IP i din växel innebär många möjligheter och förnyar din växel som riskerar att bli omodern och falla efter utvecklingen annars. Med vår lösning kan du vara säker på att din verksamhet hänger med i utvecklingen.

SIP-trunk

Har du en växel med några år på nacken med stöd för IP-telefoni eller SIP? Vi erbjuder så kallade SIP-trunkar och SIP-konton att ansluta mot din befintliga växel i väntan på rätt tid för ett växelbyte.

Vad är IP-telefoni, VoIP och SIP?

Vi har använt oss utav en rad begrepp ovan som kan vara svåra att förstå. Här nedan förklarar vi lite kort några av dem, för att det ska bli enklare för dig att hänga med på noterna.

IP-telefoni och VoIP– vad är det?

VoIP står för Voice over Internet Protocol och handlar om teknik som möjliggör röstsamtal över internet. Det brukar också kallas IP telefoni, bredbandstelefoni och internettelefoni. Med andra ord rör det sig om telefoni utan telenät.

VoIP-telefoni finns att tillgå både i form av mjukvara (softphone) och hårdvarubaserat. För att etablera det på befintlig telefoni krävs en SIP-trunk. Vi berättar mer om det här nedan.

SIP – vad är det?

SIP står för Session Initiated Protocol och är ett protokoll som möjliggör tjänster för telefoni och VoIP. VoIP kallas som vi tidigare nämnt ofta för IP-telefoni i folkmun. Med hjälp av en SIP-trunk skapar du en virtuell telefonlinje där samtal från ditt ordinära telefonnät rings över internet i stället för telenätet. Det här fungerar för både röst- och videosamtal, samt chattmeddelanden.  

Vi har vår bas i Jönköping och Värnamo, men har hjälpt kunder att ställa om till IP-telefoni i hela landet. Vänd dig till oss för ett nära och skräddarsytt samarbete där du som kund blir tagen på allvar. 

Byt till en smartare telefonilösning med IP-telefoni – läs mer här

Jag vill veta mer

Rutor markerade med * är obligatoriska