ComCenter molnbaserad telefonväxel
Artiklar

Därför behöver du byta ut ISDN-växeln: 3 påföljder av pandemin

Sitter du med en ISDN-lösning för din växel och inte riktigt känner dig nöjd med funktionerna och användarvänligheten nu när de digitala förutsättningarna har ändrats? Att byta växellösning kan kännas som ett tungt jobb med stora kostnader som följd. Men många växellösningar och arbetssätt kring företagskommunikation är idag molnbaserade. Vilket innebär en kort uppstart, med flexibla lösningar för ditt företag – där du bara betalar för det du använder.

Kommunikation är idag, kanske, viktigare än någonsin. Med en pandemi som tvingat medarbetare och företag att ställa om och jobba remote ser vi ett nytt arbetssätt växa fram. Ett arbetssätt som kräver andra, digitala, lösningar. För att din företagskommunikation ska kunna fungera problemfritt under de nya förutsättningarna som kommer i spår av pandemin är det dags att ta steget över från gamla lösningar till nya, säkra och kostnadseffektiva växel- och mötes-lösningar.

3 pandemiavtryck på din företagskommunikation 

– Fler väljer att jobba remote även efter pandemin. Undersökningar visar att fler och fler arbetsgivare kommer erbjuda sina medarbetare att arbeta hemifrån även när samtliga restriktioner släpper. Det innebär således att ditt företag kommer att vara utspritt på flera kontor – hemmakontor. Samtidigt som dina kontorslokaler kommer att fördelas om.

– Kundresorna slopas och fysiska möten blir digitala. Många möten kommer att bli av i verkligheten igen. Du som säljare vill träffa din kund fysiskt. Och det är en viktig del av arbetet. Men nya tider vankas där teams-möten ersätter det långväga mötet eller digitala workshops sätts ihop för att kunna erbjuda alla samma förutsättningar att lära sig nytt samt utveckla sina verksamheter. Ett återbruk av material och effektivitet som sparar tid för både kund och leverantör. 

– Fler förväntar sig digitala lösningar. Den digitala servicen och tillgängligheten har blivit en självklarhet inom såväl B2B som B2C. Att finnas till för support och inspiration på nätet är numera kutym då allt fler förväntar sig snabba leveranser, svarstider och support.

Ersätt den gamla ISDN-växeln med molnväxeln

För att samla ihop din företagskommunikation när medarbetarna jobbar remote så kan det vara bra att se över din växellösning. Att kunder och intressenter får tag på dina medarbetare och att du som IT- eller telefonichef har koll på läget är a och o för en lyckad extern företagskommunikation. Du skapar även förutsättningar för att dina medarbetares arbetsdag underlättas då de vet när de förväntas ta emot samtal i supportärenden, till exempel. 

Genom att uppgradera din ISDN-växel mot en smartare och mer användarvänlig växel kan du ta nästa kliv i digitaliseringen av din företagskommunikation. Hos oss på ComCenter hittar du lösningar för såväl telefoniväxeln som för digitala möten eller kommunikation.

Varför inte kombinera din digitala växelapp med Microsoft Teams som till exempel Volue har gjort?

Jag vill veta mer om ComCenter Smart

Rutor markerade med * är obligatoriska
Fredrik Hartman

Artikeln skriven av Fredrik Hartman

fredrik.hartman@comcenter.se
Mer artiklar