Fem fördelar med att använda molnbaserad telefonväxel

Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt och alternativen för växellösningar har blivit allt fler. Det är ganska sällan ett företag ser över telefonväxeln. Men det kan finnas anledning att se över alternativen, i alla fall för organisationer som fortfarande har en fysiskt installerad. ComCenter listar här nedan fem skäl till att använda en molnbaserad telefonväxel.  

Fysiska växlar blir allt mindre vanligt. De dominerar ändå fortfarande vissa branscher. De är särskilt vanliga inom bygg, industri, handel, sjukvård och andra branscher där delar av personalen arbetar ute på fältet eller i serviceroller mot kunder. ComCenter erbjuder tjänsten ComCenter SMART för ändamålet.  

Varför byta till en molnbaserad telefonväxel? 

ComCenter har hjälpt många kunder med omställningen från fysisk till molnbaserad växel. Här är de främsta fördelarna med att byta till en molnbaserad växellösning.  

  1. Billigare underhållningskostnad 

En fysisk växellösning behöver underhållas och uppdateras. Om något strular krävs också att en tekniker åtgärdar felet på plats. Med en molnväxel kan problemet uppdateras till den senaste mjukvaran regelbundet, utan fysisk justering. Underhållskostnaden blir därmed mycket lägre, utan att kvaliteten påverkas.  

  1. Lättare att administrera 

En molnbaserad telefonväxel kan hela tiden administrera vart du än befinner dig. Du kan enkelt koppla om samtal och på andra sätt administrera dina samtal. En fysisk telefonväxel kräver oftast teknikerhjälp för att hantera. En molnbaserad lösning ger dig ökad frihet och flexibilitet. 

  1. Färre driftstopp 

En digital molnbaserad telefonväxel innebär ökad tillförlitlighet. Det händer faktiskt oftare än folk tror att fysiska telefonväxlar havererar. Ifall det inträffar kan konsekvenserna bli digra och allvarliga. En modern molnbaserad lösning är mer tillförlitlig och är inte beroende av en fysisk anordning för att fungera.  

  1. Ökad säkerhet 

En molnbaserad växel innebär ökad säkerhet enligt de allra senaste kraven. Till skillnad från en fysisk växel kan den hela tiden uppdateras, för att säkerställa att standarden är hög och aktuell.  

  1. Lättanvänt  

Med en fysisk växel är det svårt att få till ett sömlöst kommunikationsflöde, särskilt om personal befinner sig på olika platser och enheter. Effektiviteten förloras på flera områden. Till exempel kan medarbetare behöva gå via växeln för att koppla fram samtal och kan inte se om kollegor är tillgängliga eller inte. Flera applikationer och lösningar används ofta samtidigt, vilket gör det svårt att få en konkret bild över nuläget.  

Med hjälp av en digital molnbaserad växellösning kan du på samla allt under samma tak. Du kan enkelt koordinera kommunikationen, se vilka som är tillgängliga och tydliggöra hela flödet. Det ger ökad effektivitet och ger dina anställda färre huvudbryn varje dag. ComCenter SMART är ett lysande exempel på detta och gör verksamhetens kommunikation friktionsfri och enkel.  

Vad tycker våra kunder om ComCenter SMART?   

En av många fördelar med vår molnbaserade växel ComCenter SMART är flexibiliteten och användarvänligheten. Enkelheten kombinerat med den kraftfulla lösningen skapar stora möjligheter och effektiviserar verksamheten. Något vår kund Bits Data hyllade särskilt efter omställningen. 

– Det är som natt och dag jämfört med tidigare system. När vi väl lärt oss gränssnittet kan vi administrera allt. På så sätt kan vi testa olika lösningar i systemet och funkar det inte som vi önskat ändrar vi tillbaka. Funktionerna och stabiliteten är jättebra, tycker Erik Lindeståhl på Bits Data.  

På frågan om systemet fungerat som det ska och inneburit färre driftstopp är Bits Data också tydliga i sitt svar.

– Vi har bara haft en störning sedan vi gick live för ett halvår sen. Tidigare hade vi tre-fyra störningar i månaden. Och det har även lett till ett nytt mindset hos oss. Nu ifrågasätter vi först om vårt nätverk ligger nere innan vi ifrågasätter om systemet inte fungerar, säger Erik Lindståhl på Bits Data.  

Bits Data är bara en av många nöjda kunder vi hjälpt under åren. Är du nyfiken på hur du kan förändra, förnya och förenkla ditt företags kommunikation? Hör av dig så snackar vi mer.  

Det går att kombinera traditionell telefoni med molnlösningar 

Det ena behöver inte utesluta det andra. Även om fysiska telefonväxlar håller på att försvinna, så finns de fortfarande kvar. Speciellt inom branscher där det traditionellt används olika typer av telefoni. Numera går det däremot utmärkt att använda IP-telefoni, molnbaserad telefonväxel tillsammans med fasta eller trådlösa telefoner genom det vanliga telefonnätet. 

Vi på ComCenter erbjuder skräddarsydda kommunikationslösningar just för dig. Beskriv ditt nuläge, så tar vi tillsammans fram en lösning framåt.